22 Ekim 2013 Salı

Gece- Gündüz

Bu haftaki temamız gece- gündüz. Bu temayı seçmemde bir etken de sevgili arkadaşım Duygunun baldan tatlı kızı Balca ile yapmış olduğu etkinliklerdi. Bakmak isterseniz http://duygubalca.blogspot.com/2013/10/haftalik-plan-3.html tık tık. Ve gelelim bizim akşam yaptığımız etkinliklerimize :)))




 
 Netten aldığım çıktı ile gece ve gündüz yapılan etkinlikleri keserek doğru yerlerine yapıştırdık. Dedemiz ne zaman uyur, parkta çocuklar ne zaman oynar, okula öğrenciler ne zaman gider gibi sorularla yönlendirmelerimizi de yaptık tabi :)
 
 
 

Yine okul öncesi sitesinden aldığım bir çıktı ile aydede ve güneşi doğru olan kutucuğa yapıştırdık. Sabah olunca annesi uyandırmaya gelen çocuğun altına güneşimizi ,gece uyuyan çocuğun altına da yıldızlı ayımızı yapıştırdık.
 






 
Boyama  yapmadan olmazdı . Ayı sarı renge boyadık ama oğlum yıldızları kırmızı boyamak istedi bende ona müdahale etmedim ve sonunda ortaya renkli mi renkli bir boyama sayfamız çıktı :))
 

























Ayrıca elimizde gece ve gündüz resimlerinin yer aldığı dergi ve kitabımızı  da inceledik. Meraklı Minik dergisinde gece gökyüzü gözlemi ve içindekileri birlikte okuduk. Bremen mızıkacılarındaki sayfalar da konumuza çok uydu. Ayrıca tema dışında çalışma olanağı da bulduk bu kitapla. Altında üstünde kavramlarını da pekiştirdik.
 




 
 Konu dışı etkinliklerimizle gecemizi noktalamış olduk. İçinde - dışında , altında- üstünde kavramlarını tekrarladık.

4 yorum:

Nagihan Demetoğlu dedi ki...

Her biri birbirinden güzel bir sürü etkinlik yapmışsınız yine ne güzel. Temamız gelince sizden çok faydalanacağız :) Ellerine sağlık oğluşun :))

Unknown dedi ki...

gece gündüze başlayınca bol bol kopya çekicem senden:))

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş hepsi canım

Fikriye dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş gerekten