Metem

12 Eylül 2012 Çarşamba

Yufkalı Barbunya

500 gr. barbunya
1 adet soğan
tuz,salça
yufka(ev yapımı) için:  1 yumurta
                                  2 su bardağı un
                                   ılık su,tuz


Yapılışı:Soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz ve üzerine salçayı da ekleyip biraz pişiriyoruz.Sonra ayıklanmış taze barbunyalarımızı ve tuzunu (az) da ekleyip 2-3 bardak su ile barbunyalarımız yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Pişmeye yakın yufkalarımızı da elimizle minik minik parçalayıp yada bıçakla kesip(resimdeki gibi) içine atıyoruz.Piştikçe zaten yoğunluğu da artacak.Resimde barbunya görünmüyor çünkü barbunyaları tel süzgeçle süzdüm.Kabukları sert olduğundan oğlum yemek istemiyor ayrıca kabukları çok gaz yapıyor.

Yufkamızın yapılışı: Yumurta,un,tuz ve suyumuzu bir kabın içinde elimizle yoğuruyoruz.Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.Kıvamı biraz sert olmalı.Hamurumuzu yarım saat kadar dinlendirip küçük bezeler halinde koparıyoruz.Herbirini oklava ile açıp kenarda bekletiyoruz. Benim hamurumdan 4 adet yufka açıldı ve o kadar bereketliymiş ki yemeğin içine koymamın yanı sıra 1 tanesiyle mantı ve kalanlarla da daha sonra kullanmak üzere erişte yaptım.
 

Hiç yorum yok: