Metem

17 Eylül 2012 Pazartesi

Tavuk Köftesi

500 gr. tavuk göğsü
1 adet soğan
maydanoz
1 yumurta
tuz,kimyon,kırmızı toz biber
sıvı yağ

Köfte deyince aklımıza genelde hep kıymadan yapılmış olanı aklımıza gelir ama farklı bir alternatif olarak tavuk köftesi de yapılabilir.Bizim bugünkü menümüzde tavuk köftesi,yoğurt ve bulgur pilavı vardı.İşte resimleriyle köftemizin yapılışı:

 Tavuğumuzu yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırıyoruz.Daha sonra içine birkaç parçaya ayırdığımız soğanı ve bir tutam maydanozu da ilave edip robottan geçiriyoruz.






Robotta kıyma haline gelen etimizin içine tuz,kimyon,kırmızı toz biber ve yumurtamızı da koyup elimizle yoğuruyoruz.







Bu köftenin kıvamı biraz cıvık gibi oluyor .Ama elinize yapışmasını önlemek için köfte şekli vermeden önce elinizi biraz yağladığınızda kolayca şekil verebilirsiniz.






Bu da köftemizin kızartılmış hali.Ama kızarttıktan sonta mutlaka bir peçete üzerine koyun ki fazla olan yağı varsa emilsin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: