Metem

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kabak Mücveri

1 adet küçük kabak
1 adet küçük havuç
1 adet küçük biber
1 adet küçük domates
1-2 adet taze soğan
1 yumurta
un (5-6 tepeleme yemek kaşığı)
kimyon,tuz,kuru nane
sıvıyağ(ben fındık yağı kullanıyorum ama siz istediğiniz yağı tercih edebilirsiniz)

 Yapılışı:Kabak ve havucun dışını biraz kazıdıktan sonra rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.Ayrıca biber ve domatesi de rendeleyerek  bir kabın içinde hepsini karıştırıyoruz. Küçük küçük doğradığımız taze soğanı,tuz ve baharatları da ekledikten sonra unumuzu yavaş yavaş kıvam alana kadar döküyoruz.Kıvamı ne çok sert olacak nede çok akışkan .Yemek kaşığı ile tavamızda çok az yağ ile arkalı önlü kızartıyoruz.Pişen mücverlerimizi kağıt peçete serdiğimiz tabağımıza alıp yağını çekince minik gurmelerimize afiyetle yediriyoruz.
Püf noktası: Kabağı rendeledikten sonra diğer malzemelerle karıştırmadan önce mutlaka elinizle yada süzgeçle suyunu süzdürün ki karışımın içine suyunu salıp fazla un koymanıza gerek kalmasın.
Bu mücver sayesinde oğluma ayrı ayrı yediremediğim bir çok sebzeyi de yedirmiş oluyorum.Eğer sizin çocuğunuz da sebze yemekte sıkıntı yaratıyorsa bu mücveri farklı sebzelerle de deneyebilirsiniz.Gerisi  artık siz değerli annelerin yaratıcılık ve el becerilerine kalmış : )

Hiç yorum yok: