Metem

9 Ağustos 2012 Perşembe

Patates Püreli Köfte

100 gr. kıyma
soğan (taze soğan da olabilir)
bayat ekmek içi (bir avuç kadar)
maydanoz
kimyon,tuz
1 büyük patates



Yapılışı:
Köftenin hazırlanışı; Kıymayı,suyla ıslattığımız ekmeği,soğanı ve doğranmış maydanozu çok az tuz ve kimyonla karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.Elimizle kocaman köfte büyüklüğünde olacak şekilde incelterek açıp çok az yağ ile tavamızda kızartıyoruz.
Pürenin yapılışı; Kabuğunu soyup küçük küçük doğradığımız patatesimizi haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla bir güzel eziyoruz.İçine biraz tereyağı da ekleyip püre kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Tabağımıza ilk önce kızarttığımız köfteyi yerleştirip üzerine de püremizi yayıp minik afacanlarımıza afiyetle yediriyoruz.Tabi bu çoğu zaman bizim için bir savaş şeklinde de geçebiliyor :))

Hiç yorum yok: