7 Aralık 2012 Cuma

Yumurta Saymaca

Bu kutuyu yine boş bir ayakkabı kutusundan yaptım. Daha önce buna benzer bir şey yapmayı düşünmüştüm ama böyle bir kutuyu bulamamıştım. Kendime ayakkabı alınca baktım ki kutusu tam da benim aradığım türdendi. Kutunun dışını yapışkanlı kağıt ile kapladım ve üstten yumurtalarımızın geçeceği büyüklükte bir daire çizdim ve kestim. Oğlum sürpriz yumurtaları minicik elleriyle içine atarken ben de rakamları sayıyorum bir ,iki ,,, diye ve o da söyleyebildiklerini tekrarlamaya çalışıyor.Bir yandan eğlenirken bir yandan da kulak dolgunluğu olsun diye rakamları öğreniyoruz. Biliyorum bizim için(17 aylık ) bazı şeyleri öğrenmek daha erken ama en azından farkındalık yaratmaya çalışmak gerek öyle değil mi? :) Aslında bu kutu daha küçük aylarda olan bebekler için de yapılabilir büyüdükçe de rakam, renk, şekil öğretmek için üzerinde küçük değişiklikler yapılarak daha eğitici hale de getirilebilir. Bakalım biz neler yapacağız daha.

 

 

7 yorum:

Deniz dedi ki...

cok guzel maasallah. aslında 17 ay saymak ıcın erken ama bu sekılde ınce motor gelısmını desteklemıs oluyorusnuz. benım oglum 2.5 yasında bır karton delıgınden mısket atmaya bır donem bayılıyordu. sımdı bunu da yapıyım bakalım mısketler kadar hoslanıcak mı? ama kucuk oglum bıraz anlamaya basladsın ona mutlaka yaparım.

nurcan dedi ki...

Evet dediğiniz gibi erken amacımız öğrenmek değil de daha çok kulak aşinalığı oluşturmak ve ince motor gelişimini desteklemek.Küçük oğlunuz şanslı zaten abisinden kalan pek çok oyuncağı vardır.

Meşgul Anne dedi ki...

çok güzel olmuş.güle güle oynasın kuzu :) ben oğluma yapmadım hiç böyle kutu. daha doğrusu o aylarda bir blogum yoktu ve bu kadar araştırmıyordum. o zamanlarda görseydim mutlaka yapardım. eminim çok faydalı olacak gelişimine miniğin :) Benimki şimdi 3 yaşında belki yumurta değil ama sayı saymaca için bişeyler yapabilirim hala :) tekrar aklıma getirdiğiniz için teşekkür ederim ayrıca :)

nurcan dedi ki...

teşekkür ederim .

Deniz dedi ki...

Mesgul anne biz de kutuya misket atmistik yusuf (3) hala cok eglenir misketleri kucuk deliklerden atarken. Kucukler icin yumurta cok yaratici olmus ama buyuklere misketle yapilabilir

Unknown dedi ki...

Selamlar,
Blogunuzu bugün buldum..takip etmeye çalışıcam..Bloglar genelde 2 yaş ve üzeri aktiviteleri anlatıyor bende bu aktiviteleri basitleştirerek kendimize uyarlamaya çalışıyorum:)
Biz 14 aylığız daha..sizin aktivitelerinizden de esinlenebileceğimi umuyorum.
Sevgiler.

nurcan dedi ki...

Çalışan anne yorumun için teşekkürler dediğiniz gibi bloglarda genelde 2 yaş üzeri aktiviteler var bende oğluma göre uyarlıyorum bazılarını.