Metem

21 Haziran 2012 Perşembe

Yoğurtlu Ciğer Püresi

1 adet patates
1/2 adet kabak
1 yemek kaşığı pirinç
1 adet arpacık soğanı
3 yemek kaşığı yoğurt
tavuk ciğeri(bir köfte büyüklüğünde)
nane
zeytin yağ

Yapılışı: İlk önce ciğerleri kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Sonra üzerine rendelediğimiz patates ve kabağı ,soğanımızı,pirincimizi de ekleyip 2 bardak suyla pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.Ayrı bir kapta karıştırdığımız yoğurdu kesilmesin diye çorbanın suyuyla ılıştırıp yavaş yavaş döküp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.Pişen çorbamızı tel süzgeçle süzüp üzerine nane ve zeytin yağımızı döküp afiyetle bebişlerimize yediriyoruz.Benim oğlum sevdi bu yemeği umarım tüm kuzucuklarımız da severek yer.


Not:Tariflerde yemeklerin resimlerini koymamamın nedeni şuan her yemeği süzgeçten geçirdiğim için tüm yemekler haliyle birbirine benziyor.O yüzden bende tarifin içindeki temel yemek malzemesinin resmini koymayı uygun gördüm.Oğlum pütürlü yemeğe daha doğrusu bizim gibi yemeğe başlayınca resimler de gerçek yemek resimleri olacak.

Hiç yorum yok: