İşte gereken malzemelerimiz: *35 kg. kırmızı biber (kapya)
*15 kg. domates
*9 kg.patlıcan
*1 kg. havuç
*1,5 kg. sıvı yağ
*tuz
Bu da görsel olarak yapılışı.
ilk önce biberlerimizi yıkayıp içlerini temizliyoruz ve kuruması için güneşe bırakıyoruz.
Sonra biberlerimizi ve patlıcanlarımızı közlüyoruz.
Yıkanmış olan domateslerin saplarını kesip dörde bölüyoruz.Havuçlarımızı da haşlayıp dış zarını soyuyoruz.
Közlemiş olduğumuz patlıcanların ve biberlerin de kabuklarını soyuyoruz.Burada dikkat etmemiz gereken siyah kabukların iyice temizlenmiş olması yoksa sosun içinde yerken ağza geliyor.
Domateslerimizi rondodan yada kıyma makinasından (bizimkisi kıyma makinası) geçiriyoruz.
Patlıcanlarımızı da rondodan geçiriyoruz.
Biberlerimizi de rondodan geçiriyoruz.
Pişen domateslerimizin üzerine rondodan geçirdiğimiz havuç,patlıcan ve biberlerimizi de ekleyip bir miktar tuz ile hepsini özdeşleşene kadar pişiriyoruz.Kıvamı ekmeğe sürülecek kadar olunca ateşten indirip kavanozlara dolduruyoruz.
Kavanozlara sosu daha sıcakken koyduğunuzda kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirirseniz kaynatmanıza gerek kalmıyor.Ama sos ılıyınca kavanozlara doldurursanız kavanozları suyla kaynatmanız gerekir.Biz suyla kaynatarak yaptık.
Bu da kavanozlarımızın bitmiş hali.Geçen gün açtım bir tane tadı gerçekten çok güzel olmuş.
2 yorum:
Ellerinize sağlık, nefis gözüküyor
Teşekkür ederim :)
Yorum Gönder