24 Ağustos 2012 Cuma

Pirinçli Tavuk Çorbası

tavuk (1 but yada göğüs kısmından bir parça)
2 yemek kaşığı pirinç
kuru nane,tuz
Terbiyesi için;  1 yumurta
                          1 yemek kaşığı un
                          4-5 yemek kaşığı yoğurt



Yapılışı: Tavuğu etler iyice dağılana kadar haşlayıp etleri içinden alıp didikliyoruz. Sonra tavuk suyumuzun içine yıkanmış pirinci de ekleyip 15-20 dk. daha pişiriyoruz.Ayrı bir kapta yumurta,un ve yoğurdumuzu az suyla birlikte çırpıp çorbamıza kesilmemesi için yavaş yavaş sürekli karıştırarak döküyoruz.İçine didiklenen etleri,az tuz ve kuru nanemizi de ekleyip servis kasesine alıyoruz.Ben tavuk yağlı olduğu için yağ kullanmadım çorbada ama isterseniz yemeden önce az zeytin yağ da ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: