1 Ağustos 2012 Çarşamba

Kıymalı Taze Fasulye

4-5 adet taze fasulye
1 adet patates
1/2 adet havuç
kıyma(bir köfte büyüklüğünde)
1adet küçük soğan
1 yemek kaşığı pirinç
domates
tuz,kimyon,dereotu

Yapılışı:Taze fasulyenin varsa kılçıklı kenarları ayıklanır ve minik minik tavla zarı büyüklüğünde doğranır.Patates,havuç,soğanı da aynı şekilde doğradıktan sonra kıymamızı çok az yağ ile kavuruyoruz.Üzerine soğanları ve rendelenmiş domatesimizi de ekliyoruz.Daha sonra patates,havuç,taze fasulye ve pirincimizi de ilave ederek birkaç dakika onları da kavurduktan sonra üzerine 2 bardak suyu döküp sebzeler  yumuşayana kadar yemeğimizi pişiriyoruz.Bu  arada içine bir çimdik tuz ve kimyonu da eklemeyi unutmayın.Yemeğimiz piştikten sonra da taze dereotunu üzerine gezdiriyoruz.Ben biraz sulu bıraktım ama siz isteğinize göre suyunu tamamen çekene kadar da pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: