1 adet taze soğan
maydanoz
peynir
kimyon,tuz
1 yumurta
un
sıvı yağ
Yapılışı: İlk önce patateslerin kabukları soyulup 10-15 dakika haşlanır.Daha sonra haşlanmış olan patatesler rendelenerek veya çatalla iyice ezilerek içine doğranmış maydanoz,soğan ,kimyon,az tuz ve peynirle birlikte güzelce yoğrulur.Ayrı bir kapta bir yumurta kırılır ve çırpılır.Harcımızdan köfte büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırarak önce una sonra da yumurtaya bulanır ve az yağ da arkalı önlü kızartılır.Fazla yağını çekmesi için peçete serdiğimiz tabağımıza konulur .Benim oğlum artık çatalla kendisi yemek istediği için bazen küçük parçalara bölüp çatalla birlikte yediriyorum.Eğer çocuğunuz ayran seviyorsa yanına bir bardak ayran da koyabilirsiniz ama ne yazık ki benim oğlum artık yoğurt sevmiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder