8 Ağustos 2012 Çarşamba

Balıklı Ezogelin Çorbası

1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 küçük patates
1 küçük havuç
soğan
salça,tuz,nane
balık(çipura,levrek vb. bir köfte büyüklüğünde)


Yapılışı: Patates,havuç ve soğan küp küp doğranıp üzerine yıkanmış pirinç,bulgur ve mercimek eklenerek 2-3 bardak suyla pişmeye bırakılır.Ayrı bir tencerede balığımızı 10-15 dk. haşlayıp suyu süzülür ve kılçıklarından ayırıp didiklenir.Çorbamız pişince biraz yağ ile salçayı ve naneyi de ekleyip blendırdan geçiriyoruz.Kaseye ayırdığımız çorbanın içine en son didiklenmiş balığımızı da ekleyip afiyetle yediriyoruz.Çorba oldukça besleyici ve balığın kokusu içinde pek hissedilmiyor.Eğer sizin de çocuğunuz balığı kokusundan dolayı yemek istemiyorsa bu çorba bir alternatif olabilir.

Hiç yorum yok: